Zorgaanbod

MOK vzw biedt aan mensen met een zorgvraag en persoonsvolgend budget van het VAPH, een eigen studio aan, een plek om zichzelf te zijn en waar tegelijk de nabijheid is van professionele ondersteuning. We zoeken een goed evenwicht tussen enerzijds vrijheid en inclusief kunnen leven en anderzijds geborgenheid en ondersteuning.

In de koffie- en soepbar en het crea-atelier creëert MOK vzw een veilige werkomgeving, een plaats waar iedereen gewaardeerd wordt en waar er voldoende kansen zijn om te leren en te groeien.

Onze focus ligt op een actieve, betekenisvolle en verrijkende deelname in de bredere samenleving. Om dit te bereiken, vertrekken we steeds vanuit aanwezige of nog te ontdekken talenten en krachten.

Wonen met zorg

MOK vzw stelt 7 ruime, rolstoeltoegankelijke studio’s en 4 knusse duplexwoningen ter beschikking die naar eigen smaak ingericht kunnen worden.

De studio’s zijn gelegen in het dorp van Beervelde, op wandelafstand van diverse buurtwinkels en het openbaar vervoer.

In een studio is het volgende terug te vinden: kitchenette (met opbergruimte, een wegneembare kookplaat, een microgolfoven, een frigo), een slaapkamer, een badkamer (douche, lavabo, toilet) en een woon- en zitgedeelte.

 MOK vzw biedt voor de bewoners van MOK vzw individuele ondersteuning aan, op maat van iedere zorgvrager en steeds vanuit een doel- en krachtgerichte visie. Deze ondersteuning is enerzijds psychosociaal en anderzijds praktisch, kan gebeuren in verschillende levensdomeinen en ook heel divers zijn: bv.samen boodschappen doen, opvolgen van administratie , op zoek gaan naar vrijetijdsbesteding en geschikt begeleid werk, het uitbouwen van een sociaal netwerk, het coördineren en inschakelen van andere zorg…

Op weekdagen is er de mogelijkheid om ’s avonds in groep een maaltijd te nuttigen.

De oproepbare permanentie, 24/24, 7/7, kan gebruikt worden voor moeilijke en dringende situaties.

Werken met zorg

Het dagbestedingsaanbod in de koffie- en soepbar en het crea-atelier staat open voor zowel inwonende als niet-inwonende personen met een zorgvraag. Tijdens het werken wordt er coaching en bijsturing voorzien waar nodig en vertrekken we vanuit de persoonlijke kwaliteiten en interesses.

In de koffie-en soepbar

Op woensdagnamiddag, donderdag, vrijdag en zaterdag krijgen zorgvragers een centrale plaats in de koffie- en soepbar en worden ze zoveel mogelijk ingeschakeld in het totale proces:

  • bereiden van huisgemaakte producten
  • bediening cliënteel
  • bestelling opnemen
  • onderhoud tuin en terras
  • hulp aan de toog
  • ..

In het crea-atelier 

In het crea-atelier op donderdagnamiddag en vrijdagvoormiddag maken we unieke kleine gelukjes die we verkopen in de MOKvitrine.

We werken themagebonden (Kerst, moederdag,…), werken aan onze vaste collectie (mokjes en kaartjes) en proberen nieuwe ontwerpen en technieken uit.

 

Heb je nood aan ondersteunend wonen en/of werken? Neem gerust contact op en dan gaan we graag met jou en/of je netwerk in dialoog. We bespreken wat jouw noden en wensen zijn en wat MOK vzw voor jou kan betekenen. 

info@mokvzw.be 

0496 94 34 24 

MOK_logo_algemeen

Beervelde-Dorp 56, 9080 Lochristi 

info@mokvzw.be of 0496 94 34 24 

BE0674.747.836